Про нас

Центр розвитку дитини - якісний практичний майданчик для самореалізації небайдужих та креативних студентів, волонтерів у напрямку взаємодії зі ЗМІ, бізнесом, владою.

Щоб в душі забриніли струни добра,

поринути в казку усім нам пора!

"Усі діти на землі хочуть вчитися разом!"

«Життя і свобода – найцінніше, що є у людини. Обмеження свободи - найважча міра покарання у світі. Свободу осіб з обмеженими можливостями здоров’я та можливість реалізації їх конституційних прав часто обмежує глуха стіна, стіна нашої з вами байдужості. І саме інклюзивна освіта повинна зруйнувати цю стіну, повинна зробити усе можливе, щоб якісно змінити життя цих дітей» - такими словами розпочала свій виступ Лілія Гриневич, голова Комітету Верховної Ради з питань науки й освіти на всеукраїнській науково-практичній конференції «Роль батьків у запровадженні інклюзивної форми навчання дітей з особливими освітніми потребами». Захід відбувся 15 листопада в гуманітарному корпусі Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова з ініціативи Наукового товариства інвалідів «Інститут соціальної політики» спільно з Інститутом корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, Міністерством соціальної політики, Міністерством освіти й науки, Державною службою з питань інвалідів і ветеранів за підтримки Освітньої програми Міжнародного фонду «Відродження».
       У пленарному засіданні учасниками та доповідачами були: Віктор Синьов, директор Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П. Драгоманова; Андрій Шевцов, президент ВГО НТІ «Інститут соціальної політики»; Олена Бохно, представниця Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки; Олександр Андрощук, менеджер Освітньої програми Міжнародного фонду «Відродження» МБФ «Відродження» і інші. 
       Доповідь-презентацію «Проблематика відносин між батьками дітей з особливими освітніми потребами та фахівцями, котрі їх навчають» на пленарному засіданні представила і Людмила Вознюк, голова Правління ВОДГО «Центр розвитку дитини», вчитель-дефектолог вищої категорії. Делегацію м. Луцька представляли також Наталія Вітковська, вчитель-волонтер ВОДГО «Центр розвитку дитини» та Ольга Урбанович, голова Правління Спілки батьків дітей-інвалідів із захворюваннями центральної нервової системи  «Дорога надії».
Детальніша інформація за адресою: